• Schouderrevalidatie Nieuwegein

Schouderrevalidatie bij het Preventiecentrum Nieuwegein

Blijf je last houden van je schouder? Wil je graag weten hoe dit nou komt? Heb je mogelijk een slijmbeursontsteking, peesontsteking, Frozen Shoulder of iets heel anders? Bel ons voor een eerste afspraak!

Diagnose revalidatie schouderklachten

Bij het Preventiecentrum Nieuwegein geloven we in een gedegen onderzoek. We willen eerst vaststellen wat er nou precies de oorzaak van is dat je schouderklachten hebt. Wat is de diagnose, wat is de oorzaak? Artsen kunnen dit doen dit door in te grijpen op structuurniveau met een injectie, medicatie of zelfs een operatie uit te voeren. Als fysiotherapeut kunnen we bij uitstek de bio mechanica beïnvloeden. We zien ook vaak dat bij schouderklachten er een breder beeld aanwezig is. Psychosomatische factoren kunnen ene herstel soms ook in der weg staan, of zelfs de klachten in stand houden. Wij kunnen hier ook mee helpen! We stellen een diagnose, bespreken samen een behandelplan en komen tot een logisch resultaat.

Waarom zijn schouders soms lastig te diagnosticeren? Schouders zijn een complex gewricht. De enige ‘benige’ verbinding is die met het sleutelbeen. Verder zijn de schouderbladen, ribben en de wervelkolom van erg groot belang in het correct oplossen van schouder problemen. Wij vinden het van groot belang om direct de juiste diagnose te stellen! Soms is het nodig om aanvullend beeldvormend onderzoek te laten doen.

Bij het Preventiecentrum Nieuwegein hebben we korte lijnen met artsen in de regio en het Antonius ziekenhuis waardoor we altijd kunnen overleggen met je arts over de resultaten.

© Copyright 2019 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Nieuwegein