McKenzie therapie bij het Preventiecentrum

De McKenzie therapie is een methode voor de behandeling van a-specifieke rugklachten en is in de jaren 50 van de vorige eeuw ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland.

Wat is McKenzie therapie

MDT ook wel ‘Mechanical Diagnosis and Treatment’, is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan de wervelkolom en extremiteiten. Door mechanische bewegingen uit te voeren kan een diagnose worden gesteld en vanuit de beperkingen en klachten die daaruit volgen wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan sluit specifiek aan op de specifieke klachten van de desbetreffende patiënt. De McKenzie methode kan uitkomst bieden bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen.

Het doel van de methode is om de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen met speciaal ontwikkelde oefeningen. De oefeningen zijn er ook voor om te zorgen dat de klachten in de toekomst zo min mogelijk of niet terugkeren. Preventie is dan ook een belangrijk onderdeel in deze methode. McKenzie therapie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Wanneer Mckenzie Therapie

Vooral bij a-specifieke rug- en nekklachten, maar ook bij hernia’s en het bekende ‘spit’ kan de McKenzie methode uitkomst bieden.

Veel voorkomende klachten

•    Hernia’s
•    Dwangstand nek of rug
•    Rug en-of nek klachten met uitstraling
•    Bewegingsbeperkingen
•    Houdingsproblematiek

© Copyright 2018 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Weesp en Almere