Chat with us, powered by LiveChat
Slide background

Fysiotherapie bij het Preventiecentrum Almere

Bij fysiotherapiepraktijk het Preventiecentrum Almere kunt u zowel op verwijzing van uw huisarts of specialist als op eigen initiatief een bezoek brengen aan de fysiotherapeut. In het Preventiecentrum hanteren we zogenaamde “superspecialismen”. Dat wil zeggen dat elke fysiotherapeut zich gespecialiseerd heeft in een bepaalde lichaamsregio of aandoening. Zo krijgt u altijd de beste fysiotherapie in Almere, specifiek voor uw klacht.

Wat doet de Fysiotherapeut

Bij je eerste bezoek aan de fysiotherapeut wordt bepaald of de klachten die je hebt aan het houdings- en bewegingsapparaat binnen het behandeldomein van de fysiotherapie vallen. Dit wordt bepaald door een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Daarna stel de fysiotherapeut samen met de cliënt een behandelplan op waarin duidelijke doelen gesteld worden zoals bv: pijnvrij kunnen bewegen binnen 1 maand.

De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, mobiliseren van gewrichten en spieren, conditietraining, krachttraining etc.

Tussentijds wordt het resultaat van de behandeling geëvalueerd met de cliënt.

De fysiotherapeut is vooral de coach van het revalidatietraject. Hij stuurt het traject en controleert of je de opdrachten correct uitvoert. De eigen verantwoordelijkheid van de cliënt is hoog. Groot voordeel is dat de cliënt leert hoe hij om moet gaan met zijn/haar lichaam en niet afhankelijk wordt van de fysiotherapeut.

Waarom fysiotherapie

Zorg voor je lijf is belangrijk: je moet er tenslotte je hele leven mee doen. Veel klachten worden door het lichaam zelf opgelost. Indien het lichaam hier niet toe in staat is zullen de klachten verergeren.  De fysiotherapeut brengt je klachten in kaart en geeft je advies hoe om te gaan met de klacht om te voorkomen dat de klachten verergeren. Indien nodig zal er een behandeltraject worden gestart. Veelal is advies ook voldoende om je lichaam de kans te geven het probleem op te lossen. Voorkomen is beter dan genezen.

Ook voor en na een operatie kan fysiotherapie zinvol zijn. Een gezond en sterk lichaam geneest sneller en is eerder in staat om te starten met revalidatie.  Een investering die zich dubbel en dwars terug verdient.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Het preventiecentrum heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie worden de kosten vrijwel altijd vergoed. Weet u niet zeker of u een aanvullende verzekering heeft? Neem dan contact op met uw zorgverzekering!

© Copyright 2020 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness. In beheer bij Kersvers Digital