• Topsportrevalidatie Den Bosch

Sportrevalidatie Den Bosch bij het Preventiecentrum

Het Preventiecentrum biedt om die reden sportrevalidatie in Den Bosch aan. Onze ervaren fysiotherapeuten weten hoe ze u zo snel en goed mogelijk weer op de been kunnen krijgen na een opgelopen blessure.

De stad Den Bosch biedt veel mogelijkheden om te sporten. Sporten, mits het op verantwoorde wijze gebeurt, is goed voor uw lichaam en geest. U loopt echter wel het risico op het oplopen van een blessure. Als dit gebeurt, wilt u zo snel mogelijk herstellen, zodat u weer kunt sporten en daarnaast alles weer op normale wijze kunt doen. U wilt zo min mogelijk tijd uit de running zijn, en zo snel mogelijk weer optimaal functioneren.

Sportrevalidatie voor u in Den Bosch, zorgt voor een spoedig herstel

Een sportblessure moet vaak op een andere manier worden behandeld dan ander lichamelijk letsel. Het doel van sportrevalidatie in Den Bosch door Het Preventiecentrum is dat uw lichaam zich zo kan herstellen dat u uw geliefde sport weer kunt beoefenen. Wij stellen alles in het werk om dat te bewerkstelligen. Daarbij wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de belastbaarheid van uw lichaam. Dit verkleint de kans dat hetzelfde probleem, of een soortgelijk probleem, zich opnieuw voordoet. Wij stellen voor de sportrevalidatie in Den Bosch een speciaal individueel behandelplan voor u op, omdat geen enkele sporter en geen enkele blessure hetzelfde is. Onze therapeut kijkt naar wat in uw specifieke geval nodig is voor een goed en spoedig herstel. Waar nodig worden andere medische disciplines ingezet om uw herstel in goede banen te leiden.
Ook als niet een sportongeval, maar lichamelijke klachten waarvan u de oorzaak niet weet, tot gevolg hebben dat u niet kunt sporten, helpen wij u in Den Bosch met sportrevalidatie. Wij onderzoeken de oorzaak van de klachten die u belemmeren bij het sporten. Op basis daarvan stellen wij een behandelplan op, met als doel het verhelpen van uw klachten, zodat u weer vrijuit kunt sporten.

In geval van ernstig letsel

Mocht een volledig herstel echter niet haalbaar zijn door de ernst van de blessure, dan stellen wij als doel van de sportrevalidatie voor u in Den Bosch dat u een zo hoog mogelijk niveau van lichamelijk functioneren bereikt. Soms zijn wij helaas genoodzaakt om onze patiënten te vertellen dat ze maar beter afscheid kunnen nemen van hun sport, hoe vervelend dat ook is. Wij stellen dan alles in het werk om u in ieder geval in uw dagelijks bestaan zo goed mogelijk te laten functioneren, met zo min mogelijk klachten.
Gelukkig; in veel gevallen kunt u na de sportrevalidatie echter weer volop sportief bezig zijn, zelfs als u dacht dat dit niet meer zou lukken!
Hebt u een blessure of andere lichamelijke klachten waardoor u nu niet kunt sporten? Neemt u dan direct contact op met Het Preventiecentrum om op korte termijn te gaan werken aan uw herstel middels onze sportrevalidatie!

© Copyright 2019 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Den Bosch