Slijtage en Artrose

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen artrose. Knieartrose komt het meest voor, maar deze reumatische aandoening kan zich ook nestelen in de nek, handen, rug, ruggenwervels, schouder en voet. Het kraakbeen is aangetast Het ontstaat vooral bij mensen die jonger zijn dan 65 jaar.

Artrose is een vorm van reuma waarbij het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit achteruit gaat. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Dit leidt tot vervorming van het bot direct onder het kraakbeen. Er vormen zich aan de rand van je gewricht zichtbare en voelbare knobbels, osteofyten genoemd. Deze knobbels beperken de beweeglijkheid van je gewricht. Soms ontstaat er een ontsteking in het gewricht. Ook raken zenuwen soms bekneld, wat pijn, gevoelsstoornissen en krachtsverlies veroorzaakt. Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat.

Fysiotherapie bij slijtage en artrose

Je zal je misschien afvragen wat fysiotherapie nog kan doen als het kraakbeen al aangetast is. Toch kan fysiotherapie nog veel betekenen in dit geval. Door specifieke oefentherapie kan het resterende kraakbeen in optimale conditie gehouden worden. Door lichte, herhaaldelijke bewegingen van het gewricht, wordt het ‘sponsmechanisme’ van het gewricht in werking gezet. Door de herhaaldelijke druk op het weefsel is het gewricht beter in staat om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen op te nemen. Het resterende kraakbeen blijft zo in betere conditie. Ook door gerichte oefeningen om de spieren rondom de aangedane gewrichten sterker te maken, kan verergering van slijtage soms voorkomen worden.

Actie ondernemen!

Mensen zeggen vaak achteraf  “Was ik maar eerder gekomen”. Eerder hulp vragen is geen zwaktebod, maar slim. Door eerder gerichte adviezen van een professional zoals een fysiotherapeut op te volgen, voorkom je verdere problemen. Dat scheelt pijn, tijd en geld.’

Bel nu voor een afspraak!

Fysiotherapie in Den Bosch bij Preventiecentrum

Het Preventiecentrum heeft diverse vormen van fysiotherapie en aanverwante specialisaties in huis. Wij beschikken over over een omvangrijk netwerk en diverse samenwerkingsverbanden waardoor wij in staat zijn om u te voorzien van de beste behandeling.

Wij zijn een praktijk waar diagnostiek centraal staat. Een combinatie tussen recente wetenschap en jarenlange ervaring zorgt voor een gerichte behandeling en trainingen om je zo snel en zo goed mogelijk te laten herstellen en fit te houden!

Bel nu voor een afspraak!

‘s Avonds en in het weekend geopend

Bij het Preventiecentrum kunt u ook in de avond en op zaterdagochtend terecht voor fysiotherapie en revalidatie. Wel zo makkelijk.

Contracten met alle zorgverzekeraars.

Het Preventiecentrum heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Indien je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt afgesloten worden de kosten vrijwel altijd vergoed. Het aantal behandelingen wat vergoed wordt varieert per zorgverzekering!

De beste fysiotherapeuten en afspraak zonder doorverwijzing

Meer informatie of een afspraak maken?

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op! Of mail naar denbosch@hetpreventiecentrum.nl

Liever zelf contact opnemen of langskomen?

Preventiecentrum Den Bosch
Salvador Alendelaan 9
5231 BZ ’s-Hertogenbosch

Fysiotherapie (073) 851 59 89

    © Copyright 2019 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Den Bosch