• rugrevalidatie Den Bosch

Rugrevalidatie bij het Preventiecentrum

Rugklachten kunnen je behoorlijk beperken tijdens het werken, sporten of andere dagelijkse activiteiten.
Het Preventiecentrum helpt je om weer vertrouwen te krijgen in je rug zodat je weer het werk kunt hervatten, sport kunt beoefenen en huishoudelijke taken kunt uitvoeren.

Klachten in kaart

Tijdens een uitgebreide intake brengt de fysiotherapeut de rugklachten in kaart. Er wordt uitgevraagd wanneer de klachten zijn ontstaan en hoe ze zich hebben ontwikkeld. Vervolgens wordt er gescreend bij welke activiteiten je hinder hebt van de rugklachten. Deze staan meestal in relatie tot de hulpvraag, oftewel, aan de hand van welke activiteiten kunnen we meten wanneer je doel bereikt is?

Vervolgens wordt er met een lichamelijk onderzoek getest hoe mobiel, stabiel en sterk de wervelkolom is. Aan de hand van deze beginsituatie wordt er gestart met de therapie. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit het versterken van de lage rugspieren, het versterken van de core-stability en het verbeteren van de lichaamshouding.

Duurzaam resultaat

Om naar een duurzaam resultaat toe te werken krijg je na je behandeling diverse tips en oefeningen mee naar huis zodat je niet alleen maar afhankelijk bent van een fysiotherapeut, en weer jaren vooruit kunt!

© Copyright 2019 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Den Bosch