• Rugrevalidatie Breda

Rugrevalidatie bij het Preventiecentrum

Rugklachten kunnen u behoorlijk beperken tijdens het werken, sporten of andere dagelijkse activiteiten. Het Preventiecentrum biedt een breed scala aan specialisaties ter behandeling van rugklachten. De specialisatiegroepen werken nauw samen, waardoor de zorg beter op elkaar kan worden afgestemd. Tijdens een consult onderzoekt de therapeut uw klachten en adviseert u welke specialisatie het meest geschikt is voor uw behandeling. Hierdoor kunnen wij u de best passende zorg bieden. Benieuwd wat de specialisaties voor u kunnen betekenen? Hieronder worden de specialisaties kort toegelicht.

Fysiotherapie

Uw rugklachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren; overbelasting van de rug, een (sport)blessure en (werk)stress kunnen hierin een belangrijke rol spelen. De fysiotherapeut  brengt samen met u deze factoren in kaart. Op basis van deze factoren stelt de fysiotherapeut een doel en een persoonlijk behandelplan op. De behandelingen zijn onder andere gericht op het verminderen van pijn, toename van beweeglijkheid en vergroten van kracht en stabiliteit. De fysiotherapeut geeft u mogelijk oefeningen mee naar huis en geeft tips hoe u beter kunt bewegen, waardoor de klachten worden verholpen.

Nog niet helemaal duidelijk?

Is het voor u nog niet helemaal duidelijk welke specialisatie het meest geschikt is voor uw klachten? Dan kunt u een afspraak maken voor een eenmalig consult bij één van de specialisten. Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar de oorzaken van de klachten, hoe deze verholpen kunnen worden en welke behandeling het beste bij uw klachten aansluit.

© Copyright 2019 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Breda