• Sportfysiotherapie Almere

Sportfysiotherapie en revalidatie bij het Preventiecentrum.

Bij het Preventiecentrum kunt u ook terecht voor sportfysiotherapie en revalidatie! Heeft u last van een sportblessure en bent u opzoek naar professionele zorg? Kom dan eens naar het Preventiecentrum.

Bel nu voor een afspraak!

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen, klachten en blessures in verschillende leeftijdscategorieën en sportniveaus. De sportfysiotherapeut richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt  in het algemeen, en de sportparticipatie in het bijzonder. Daarbij draagt de sportrevalidatie- specialist bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

Top Sportrevalidatie bij het Preventiecentrum

Sinds de oprichting van Het Preventiecentrum in Almere zijn wij betrokken bij de begeleiding en sportfysiotherapeutische revalidatie van geblesseerde sporters die actief zijn op zeer uiteenlopend niveau variërend van topsporters tot recreatiesporters. Er is een sportfysiotherapeut werkzaam binnen de praktijk.

Daarnaast zijn wij nauw verbonden met het Sport Medisch Adviescentrum  Almere en beschikken wij over directe contacten met de afdeling orthopedie van het Flevoziekenhuis. Het Preventiecentrum  is al jaren hèt sportrevalidatiecentrum in Almere en de provincie Flevoland.

Waarom Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het adequaat herkennen en behandelen van sportblessures. Na uitvoering van het sportfysiotherapeutisch onderzoek wordt aan de hand van de onderzoeksresultaten en conclusies samen met de sporter een op maat gemaakt sportrevalidatieplan geschreven om zo snel als mogelijk terugkeer op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening mogelijk te maken.

Daarnaast is er een belangrijke taak voor de sportfysiotherapeut weggelegd ten aanzien van het geven van uitleg over het ontstaan van sportletsels en advies te geven over de preventie van sportblessures en sport-letsels.

Winnen is belangrijker dan meedoen!

Veel voorkomende klachten

  • Knieblessures
  • Enkelblessures
  • Heup / Liesblessures
  • Achillespeesblessures
  • Revalidatie na achillespeesoperaties
  • Spierblessures
  • Sportrevalidatie na knie en enkeloperaties
  • Sportfysiotherapeutische begeleiding topsporters

Meer informatie of een afspraak maken?

Laat dan uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Liever zelf contact opnemen of langskomen?

Preventiecentrum Almere Stad
Randstad 22-01
1316 BN ALMERE

036 533 24 24

Preventiecentrum Almere Buiten:
Dwangmolenstraat 8
1333 GW Almere

Preventiecentrum de Fysioclub Weesp:
Hogeweyselaan 227
1382 JL Weesp

© Copyright 2020 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Almere. In beheer bij Kersvers Digital