Schouderrevalidatie bij het Preventiecentrum Almere

Wilt u weten wat er nou precies aan de hand is met uw schouder, een Frozen Shoulder, slijmbeursontsteking, peesontsteking? Maak dan een afspraak voor een intake.

Diagnose revalidatie schouderklachten

De fysiotherapeutische behandeling van schouderklachten begint met de diagnose. Wij proberen zowel een structuurdiagnose als een mechaniek gerelateerde diagnose te stellen. Oftewel, wat is de pijnbron en wat veroorzaakt de pijn. Een arts kan met medicijnen, injecties of operaties ingrijpen op de structuur. De fysiotherapeut grijpt aan op de mechanica van de schouder. Daarnaast spelen in relatie tot schouderklachten soms psychosomatische factoren een onderhoudende of zelfs veroorzakende rol in de pijnklachten. Ook hiermee kunnen wij u in het Preventiecentrum helpen. Vanuit een scherpe diagnose is het eenvoudiger om een prognose uit te spreken en is de behandeling een logisch gevolg.

Omdat de schouder een grote bewegingsketen omvat wordt het stellen van een diagnose als ingewikkeld ervaren. Behalve het schoudergewricht zelf, dienen het schouderblad, het sleutelbeen, de ribben en de wervelkolom optimaal te functioneren. Wij geloven dat een correcte diagnose van essentieel belang is om u te kunnen helpen in het oplossen van uw klacht. Aanvullend beeldvormend onderzoek is daarom vaak nodig.

In ons team hebben we de mogelijkheid tot gratis echografisch onderzoek binnen het centrum en hebben we zeer korte lijnen met de orthopedie en radiologie van het Flevoziekenhuis.

© Copyright 2020 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Almere. In beheer bij Kersvers Digital