• Revalideren Rugrevalidatie in Almere

Rugrevalidatie bij het Preventiecentrum

Rugklachten kunnen u behoorlijk beperken tijdens het werken, sporten of andere dagelijkse activiteiten. Het Preventiecentrum biedt een breed scala aan specialisaties ter behandeling van rugklachten. Onze specialisatiegroep rugklachten bestaat uit  fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, McKenzie therapeuten, oefentherapeut Mensendieck en een dry needling specialist. De specialisatiegroepen werken nauw samen, waardoor de zorg beter op elkaar kan worden afgestemd. Tijdens een consult onderzoekt de therapeut uw klachten en adviseert u welke specialisatie het meest geschikt is voor uw behandeling. Hierdoor kunnen wij u de best passende zorg bieden. Benieuwd wat de specialisaties voor u kunnen betekenen? Hieronder worden de specialisaties kort toegelicht.

Fysiotherapie

Uw rugklachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren; overbelasting van de rug, een (sport)blessure en (werk)stress kunnen hierin een belangrijke rol spelen. De fysiotherapeut  brengt samen met u deze factoren in kaart. Op basis van deze factoren stelt de fysiotherapeut een doel en een persoonlijk behandelplan op. De behandelingen zijn onder andere gericht op het verminderen van pijn, toename van beweeglijkheid en vergroten van kracht en stabiliteit. De fysiotherapeut geeft u mogelijk oefeningen mee naar huis en geeft tips hoe u beter kunt bewegen, waardoor de klachten worden verholpen.

Manuele Therapie

Bij rugklachten kunnen er bewegingsbeperkingen ontstaan die gepaard gaan met pijnlijke gewrichten tijdens het bewegen van de rug. Manuele therapie kan hierin uitkomst bieden. De manuele therapie wordt toegepast bij problemen met bewegen, functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. De behandeling richt zich op het vergroten van de gewrichtsbeweeglijkheid en het verbeteren van de functionaliteit van de rug. De effecten van deze therapie zijn vaak direct waarneembaar. Na de eerste afspraak wordt er samen met de patiënt besproken of manuele therapie de best passende specialisatie is voor uw klachten.

McKenzie therapie

De McKenzie therapie gaat er vanuit dat pijnsymptomen kunnen verplaatsen en daarmee soms verergeren, verminderen of verdwijnen. De therapie richt zich voornamelijk door specifieke oefeningen op specifieke rugklachten van de patiënt. Door het aannemen van een bepaalde houding of door het uitvoeren van een bepaalde herhaalde bewegingen wordt er getracht direct de pijn te beïnvloeden. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken welke bewegingen de pijn zowel positief als negatief beïnvloeden. Het doen afnemen van uitstralende pijn (in bil, been en/of voet) is hierbij essentieel. Als u deze specifieke oefeningen thuis zal gaan uitvoeren, kunt u actief met uw klacht aan de gang gaan.

Dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeling om de rugspieren aan te prikken, de zogenoemde triggerpoints. Een triggerpoint is een knoop in een spier die pijn en/of stijfheid kan veroorzaken. Verder uiten triggerpoints zich in verminderde kracht in de armen en benen, bewegingsbeperkingen en uitstraling van pijn in de armen of benen. Door de behandeling zal de spier snel en langdurig ontspannen, waardoor de spierspanning in de rug zal afnemen.

Nog niet helemaal duidelijk?

Is het voor u nog niet helemaal duidelijk welke specialisatie het meest geschikt is voor uw klachten? Dan kunt u een afspraak maken voor een eenmalig consult bij één van de specialisten. Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar de oorzaken van de klachten, hoe deze verholpen kunnen worden en welke behandeling het beste bij uw klachten aansluit.

© Copyright 2020 - Preventiecentrum - Fysiotherapie, revalidatie & (medisch) fitness in Almere. In beheer bij Kersvers Digital