Revalidatie na COVID-19

Herstel bij het Preventiecentrum in Almere!

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld een flinke achteruitgang van de conditie, een afname van spierkracht of het gevoel van ademnood na minimale inspanning. Deze symptomen kunnen ook bijdragen aan het ervaren van psychische klachten, zoals angst of depressieve gevoelens. De nasleur van klachten ten gevolge van het COVID-19 virus kan uw dagelijkse leven momenteel op grote wijze beïnvloeden.

Tijdens het intake gesprek zullen onze gespecialiseerde therapeuten zich richten tot uw specifieke hulpvraag. Uw huidige belastbaarheid wordt in kaart gebracht om samen een plan op te stellen om weer op het gewenste niveau te komen.

De daarop volgende behandelingen kunnen zowel thuis als op de praktijk plaats vinden. Dit is afhankelijk van de lichamelijk klachten en zal  in samenspraak met de fysiotherapeut besloten worden.

Wanneer de behandelingen thuis plaats vinden, komt de fysiotherapeut bij u thuis en wordt u geholpen bij uw revalidatie in de vorm van oefentherapie.
Vinden de behandelingen plaats in het Preventiecentrum, dan zal de fysiotherapeut met u aan de slag gaan in de oefenzaal.

In beide gevallen wordt de training nauwkeurig afgestemd op uw belastbaarheid en wordt er per keer gekeken of het bijgesteld kan worden zodat u kunt revalideren in een veilige omgeving.

Het revalidatietraject kent een vergoeding vanuit de basisverzekering, bij een verwijsbrief van de huisarts of de longarts.


Wanneer is het revalidatie traject iets voor u?

Almere Stad

Randstad 22-01

1316BN, Almere


Het Preventiecentrum

Bent u genezen van het coronavirus en merkt u dat u hier verschillende klachten aan hebt overgehouden? Dat kan goed kloppen. Iedereen reageert anders op het virus en inmiddels is het bekend dat veel mensen restverschijnselen overhouden.

Wilt u graag weer fit en gezond zijn? Bij het preventiecentrum fysio en fitness is hier een specifiek revalidatietraject voor ontwikkeld. Er wordt zorg gedragen voor het herstellen van uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Vergoed vanuit uw basisverzekering!

(036) 533 24 24
(036) 533 24 24

U bent onlangs besmet met COVID-19

U bent herstelt, maar u heeft nog steeds restverschijnselen

U wilt onder professionele begeleiding weer snel de oude zijn


Almere Buiten

Dwangmolenstraat 8

1333GW, Almere