Groepslessen bij de fitness van het Preventiecentrum Almere

Bij de fitness van het Preventiecentrum Almere kunt u terecht voor verschillende groepslessen. Yoga, Pilates, Spinning, Total Body workout, small group fitness.

Spinning

Heeft u zin om in groepsverband spinningslessen te volgen? Om een pittige training te volgen onder begeleiding van een professionele spinning instructeur?

Fiets kilometers onder een ritmisch muziekje en verbrand hierbij veel calorieën. De training is goed voor hart en vaten, u krijgt een sterk hart, het vergroot uw longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren.

Yoga

Power yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga. De bewegingen in de power yoga staan centraal, het complete lichaam is erbij betrokken. Dit leidt er toe dat je na een paar weken poweryoga fitter, energieker en kalmer voelt. Hierbij ontwikkel je ook je spieren. Naast dat power yoga het fysieke aspect heeft, heeft het ook het innerlijke aspect. Emoties, spanningen en allerlei angsten sla je op in je innerlijke systeem.

In een power yoga-sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in je lichaam worden verbeterd. Power yoga kan helpen het hormonale stelsel te verbeteren, de bloedsomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken, en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechnieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt de power yoga
de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

Pilates

Pilates is een oefenmethode gericht op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coordinatie, kracht en tonus (natuurlijke gespannenheid) van de spieren, zonder dat ze in omvang toenemen.

Pilates is een fitnessmethode. Pilates zijn een aantal oefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates die er op gericht zijn om het hele lichaam te versterken,  stretchen en balanceren. De oefeningen vinden meestal plaats op een mat en er wordt gewerkt vanuit het lichaamscentrum (in Pilates termen is dit het powerhouse) en ondersteund door een juist ademhalingspatroon.  De oefeningen zijn gericht op de onderrug, buik, bekken en bilspieren waardoor het powerhouse sterker wordt.

Zumba

Heerlijke variatie van zuidelijke, temperamentvolle dansen. Meringue, Salsa, Latin, Cha-cha cha, Regueton, Meringue Hip-hop, Axe, Venezuelans dance, Soca.

De combinatie is zumba dance met zumba fitness. Calorieen verbranden, heel veel plezier met elkaar en makkelijk te volgen,  maar energievolle dansen.

Als je aerobics best leuk vindt, maar dansen nog leuker, is zumba dance iets voor jou. Naast dat het leuk is en energie geeft, is het ook heel goed om de spieren in het bekken en lage ruggebied weer soepel en in balans te krijgen.

Wilt u ook wel fitnessen bij het Preventiecentrum Almere?